jueves, 12 de mayo de 2016

L´argumentació oral

Una vegada hem après com escriure un text argumentatiu, arriba l'hora de com expressar-ho oralment, doncs no consisteix en la mateixa activitat; l'argumentació oral té les seues pròpies característiques. En aquesta entrada anem a descobrir-les.

La primera cosa que hem de plantejar-nos és: què vaig a dir? com ho vaig a dir? I davant qui ho vaig a dir? Després d'açò, és hora d'endinsar-nos en l'argumentació oral en si. Uns consells molt útils són els següents: 

Resultado de imagen de exposicion oral-Cuida amb summa atenció el significat dels termes emprats, així com el to i la manera que es diuen. S'ha d'utilitzar una manera persuasiva.

-En cap circumstància i per cap motiu s'ha de perdre la serenitat. L'única cosa que s'aconseguiria és restar la nostra credibilitat.

-El temps és un aspecte fonamental. A major temps transcorregut, menor serà l'atenció de qui estiga escoltant els nostres arguments.

-L'entonació és clau per a emfatitzar els nostres arguments o els errors i incoherències de la part contrària. La modulació de la veu i l'adequat maneig de la mirada i les mans també tenen una gran importància.

-Depenent del ritme triat, l'argument arribarà més o menys complet a qui ens estem dirigint. Parlar amb un ritme lent permet que pensem en el que anem a dir amb major claredat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario